Drøbak: Åpnet samisk utstilling med Varsi og Warsinski-Varsi

Kunstnerne Maria Fuglevaag Warsinski-Varsi og Magne Ove Varsi åpnet 10. juni 2023 utstillingen «Himmel og Hav» i Drøbak Kunstnerforum. Den samiske avisen Ságat dekket åpningen, der idéhistoriker Dag Herbjørnsrud (SGOKI) sto for selve åpningstalen.

Det ble fullt hus i Niels Carlsens gate 2, hos Drøbak Kunstnerforum, da ekteparet Varsi og Wasinski-Varsi åpnet sin utstilling. Fotograf Varsi omtaler «kunsten «Himmel og Hav-ustillingen» med over tyve bilder fra Oslofjorden og Varangerfjorden slik på sin hjemmeside:

«Fotografiene er skapt i de siste to årene. Bildene viser blikk på havet og himmelen, lys og skygge og farver rundt oss. Bildene beskriver lengsel, minner og savn i tråd med årstider som skifter og endringer som bryter gjennom. Minner fra kjente steder og lengsel vises i bilder som stopper i tiden og abstraheres fra det fysiske nuet. Bildene er en dialog mellom de to fotografene gjennom fjordlandskap.»

Den samiske avisen Ságat dekket arrangementet under stikk- og hovedtittel «Stinn brakke da utstillingen åpnet: Samiske fotografier i Drøbak». Ingressen lød slik:

«På åpningen lørdag var det stinn brakke da Dag Herbjørnsrud, tidligere redaktør av nyhetsmagasinet Ny Tid og nåværende leder av Senter for global og komparative idéhistorie og bonde, åpnet utstillingen ved Drøbak Kunstnerforum. Blant publikum var det blant annet samiske, norske, skandinaviske, europeiske og amerikanske kunstinteresserte.»

Historiker Anna Tranberg med Maria Fuglevaag Warsinski-Varsi. FOTO: SGOKI
SHARE THIS: