«Gå inn i din tid» åpner Stavanger sakprosafestival 2019 (NFFO)

Lørdag 23. november kl. 11:30 går startskuddet for Stavanger sakprosafestival 2019, som arrangeres av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen og Sølvberget kulturhus.

Første post på programmet har tittelen: «Dag Herbjørnsrud i samtale med Thomas Hylland Eriksen om boka Gå inn i din tid Festivalen synes å låne motto fra denne boken, som er utgitt på Res Publica. Første setning i programmet lyder nemlig: «Stavanger sakprosafestival 2019 handler om å gå inn i sin tid» (link til NFFO).

NB! All info om boken Gå inn i din tid. Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud (Res Publica, 2019) er nå på denne samlesiden (SGOKI).

Sted: Kåkå kverulandtkatedralen. Tid: 23.11.19 kl. 11:30-12:30

Beskrivelse hos KÅKÅ kverulantkatedralen: «Thomas Hylland Eriksen fikk i år Akademikerprisen for sin forskning og kunnskapsformidling. THE er antagelig den mest kjente og brukte norske forsker i verden i dag. Hans viktigste tema er identitet, etnisitet, nasjonalisme, globalisering og klima, men like gjerne «det norske», lykke, overflod og Internett.

Han forsker nå på en verden med akselererende kriser. Han har skrevet romaner og sakprosa for ungdom, han har vært redaktør i Gateavisa og Samtiden. I 2016 fikk han kreft, og har i en tid gjennomgått krevende behandling. Intervjuer er hans tidligere student, idéhistoriker og forfatter Dag Herbjørnsrud.

Sammen skal de prate om boken «Gå inn i din tid: Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud» (Res Publica).»

Billetter 50/100 kr (gratis for NFFO-medlemmer): Bestill her

Gratis utdrag fra Gå inn i din tid: «Furuset er framtiden«

Video fra boklansering 28/10-19: Med Guro Sibeko, Hyland Eriksen og Herbjørnsrud

Terningkast 5 i Dagbladet: «Til å bli klok av«

HELE PROGRAMMET FOR STAVANGER SAKPROSAFESTIVAL (NFFO)

ANDRE UTVALGTE POSTER FRA FESTIVALEN

KÅKÅ KVERULANTKATEDRALEN kl. 13.00: Thure Erik Lund i samtale med Kaja Schjerven Mollerin om Romutvidelser. «I anmeldelsen av Romutvidelser i Aftenposten stod det at Thure Erik Lund er en forfatter «som beveger seg kontinuerlig inn i den ubegripelige fremtiden. Det finnes ingen andre som ham i norsk litteratur, eller antageligvis verdenslitteraturen.»»

SØLVBERGET KL. 14.00: Martha Tveit, Sandeep Singh og redaktør Aon Raza Naqvi i samtale med Thomas Hylland Eriksen om Third Culture Kids. En håndbok i moderne flerkultur.

I boka Third Culture Kids har redaktør Aon Raza Naqvi samlet historier fra nordmenn som har vokst opp mellom flere kulturer. Det er blitt en håndbok i moderne flerkultur hvor flerkulturelle selv får ordet, framfor å bli tolket, eller feiltolket, av andre.

KÅKÅ KVERULANTKATEDRALEN KL. 19.00: Nazneen Khan i samtale med Mina Hadjian om London. Blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet.

London vil aldri bli helt det samme etter at du har lest denne boka, skrevet av kosmopolitten Nazneen Khan Østrem. Boka er et storslått byportrett, et aktuelt tidsbilde og en innsiktsfull historiebok – en annerledes guide til en by som rommer hele verden. «Den ultimate boka om Storbritannias hovedstad», sier en anmeldelse. Høyeste terningkast i Dagbladet er det blitt, mens Thorbjørn Røe Isaksen har kalt boka «et funn for anglofile». Det er også en bok om jakten på tilhørighet og drømmen om et bedre liv. Intervjuer er Mina Hadjian, oppvokst i London og på Kråkerøy, programleder og stifter av RøverHuset / RåverRadion.

LINK TIL KÅKÅS PROGRAM

3 FORFATTERE OG EN INTERVJUET FRA RES PUBLICA PÅ FESTIVALEN

SHARE THIS: