Guro Sibeko begeistret under boklansering av «Gå inn i din tid»

Boken Gå inn i din tid. Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud (Res Publica) ble lansert på Kulturhuset i Oslo mandag 28. oktober 2019. Poet og slamdikter Guro Sibeko åpnet arrangementet med et sterkt og nyskrevet dikt.

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen og idéhistoriker Dag Herbjørnsrud samtalte så om boken, som drøfter utviklingen i Norge fra omtrent 1980 til 2030. Samtalen begynte med Hylland Eriksens oppvekst i en katolsk barnehage i Bodø, før den dreide inn på hans samiske bakgrunn og Hylland-navnets opprinnelse i Vinje i Telemark. Også professorens bakgrunn fra Nøtterøy og Nairobi i Kenya ble omtalt – før Hylland Eriksen ble grillet om sin anarkisme i Gateavisa.

Guro Sibeko leste opp fra bokens s. 65-66 og beskrivelsen av begrepet «uenighetsfellesskapet» (et begrep lansert av Lars Laird Iversen).

Betydningen av både 90-tallets globale tid, 11. september 2001-terroren, Muhammed-karikaturene og 22. juli 2011-terroren for vår tid ble så drøftet. I tillegg fikk publikum et innblikk i Hylland Eriksens nye forskning på smarttelefoner m.m.

Arrangementet ble avsluttet med et nytt Sibeko-dikt.

NB! All info om boken Gå inn i din tid er nå på denne samlesiden (SGOKI).

Opptak fra hele arrangementet (FB-link): 1 time og 13 minutter

Sibeko leser fra bok: Etter 24:14 minutter (- 48:00 min. igjen)

Sibekos avsluttende dikt: Etter 1:04:12 min. (- 08:52 min igjen)

Foto: Iffit Qureshi
Foto: Odin Lysaker
SHARE THIS: