Vellykket for Spjeldnæs, Hylland Eriksen og «Gå inn i din tid» på Notodden, Stasjonen Kafé

Ski, Telemark, smarttelefoner og 2020-tallet: Dette var noen av temaene på Stasjonen KaféNotodden lørdag 16. november 2019 fra kl. 14 til 16.

Kari Spjeldnæs og Heidi Christoffersen (USN, Bø) samtalte om boken På ski fordi (Pax). Mens Thomas Hylland Eriksen og Dag Herbjørnsrud samtalte om den nye boken Gå inn i din tid: Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud (Res Publica).

Et lydhørt publikum i et fullsatt rom stilte spørsmål under det vellykkede arrangementet.

Heidi Christoffersen (USN, Bø) (t.v.) og Kari J. Spjeldnæs i dialog om ski. Foto: Åslaug Sem-Jacobsen.

Kari Spjeldnæs var inntil nylig sjefredaktør i et Norges største forlag, Aschehoug & Co. Nå er hun aktuell med boken På ski fordi. Om gleden ved å gå på ski (Pax Forlag).

Hun samtaler med universitetslektor Heidi Christoffersen (Universitetet i Sørøst-Norge, USN, Bø) om skiglede, Telemark og litt til.

Fra bokbeskrivelsen: «Turene tok stadig større plass, og det å gå på ski ble viktigere enn mye annet. Da hennes mann ble alvorlig syk, ble det med ett presserende å få forklart ham – som ikke er spesielt glad i å gå på ski – hvorfor hun forsvinner ut i Marka så snart det er mulig. Hun begynte å undersøke egne erfaringer og å lese hva andre har skrevet om temaet. «

Dag Herbjørnsrud og Thomas Hylland Eriksen foran Norsk Hydros klassiske verdensarvbygninger, utenfor Stasjonen Kafé.

Spjeldnæs er gift med sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen, som ble alvorlig syk i 2016. Det siste året har Hylland Eriksen hatt fem samtaler med idéhistoriker Dag Herbjørnsrud, som er skribent fra Heddal. Dette har resultert i boka Gå inn i din tid. Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud (Res Publica), som ble lansert 28. oktober og som fikk terningkast 5 og rost over en helside i Dagbladet.

Hylland Eriksen har sitt mellomnavn fra gården Hylland i Vinje, noe de prater om i boka. De tar for seg tiden fra 1980-tallet til i dag, og de drøfter blant annet klimaendringer, Oddvar Brå, mobiltelefoner, Facebook og innvandring – før de vender blikket mot det 2020-tallet vi nå skal gå inn i. For tiden forsker Hylland Eriksen på smarttelefoner og hva disse mobilene gjør med oss. Hylland Eriksen og Herbjørnsrud er neste helg første post på programmet under Stavanger litteraturfestival.

Naboer fra Heddal: Svein Sem og Hans Herbjørnsrud
F.v.: Dag Herbjørnsrud, historiker Anna Tranberg, Thomas Hylland Eriksen, forfatter Hans Herbjørnsrud, Kari J. Spjeldnæs og Heidi Christoffersen.

Spørsmål fra publikum. Boksigneringer. Salg av bøker: Norli Tuven.

STED: Stasjonen Kafé, Heddalsv. 11. Notoddens gamle togstasjon

Facebook: Event-arrangement (SGOKI). FB-post hos Stasjonen Kafé.

Nett: Forlaget Res Publica.

Status på Facebook: Åslaug Sem-Jacobsen (Sp, Stortinget)

Info i avisa Telen, 15. november 2019, s. 39

Dagbladets anmeldelse av Gå inn i din tid (2019)
SHARE THIS: