Ny bok: «Gå inn i din tid. Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud»

Guro Sibeko. Foto: Sofia Estefanos

28. oktober 2019 kl. 19 lanseres boken Gå inn i din tid. Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud (Res Publica) på Kulturhuset i Oslo. PÅMELDING HER (Facebook-link)

SLAM!poet Guro Sibeko leverer innslag av slampoesi for anledningen. Nye Sibeko-dikt om rasisme presenteres for første gang!

Arrangementet er gratis. Det blir boksalg og Hylland Eriksen og Herbjørnsrud signerer. Salg av «Gå inn i din tid»-boknett. Velkommen!

«– Vi er spesielt stolte av bredden i høstlisten vår i år. Tematisk spenner det fra sosial ulikhet, rus, religion, krig, økonomisk kriminalitet, terror, samlivsbrudd og ikke minst: en samtalebok med Thomas Hylland Eriksen, sier salgs- og markedssjef Gine Jonassen (Fra omtalen Bok365.no hadde av Res Publicas høstliste).

Presentasjon av Gå inn i din tid fra forlaget Res Publica:

«Smarttelefoner, klima, innvandring, internett, lykke, overflod, globalisering – dette er bare noen av temaene sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen har debattert i norsk offentlighet de siste 30 årene.

I 2016 ble den da 54-årige professoren diagnostisert med en alvorlig kreftsykdom. Til tross for lange perioder med krevende behandling, er han mer aktiv enn på lenge. Hylland Eriksen er Norges mest omtalte akademiker, og han refereres daglig i norske medier.

I Gå inn i din tid samtaler han med sin tidligere student, idéhistoriker Dag Herbjørnsrud. Det siste året har de drøftet vår tids brennbare spørsmål på fem ulike steder som har betydd mye for Hylland Eriksen, før blikket vendes mot 2020-tallet.

Her får vi avslørende detaljer fra innsiden av den anarkistiske Gateavisa-redaksjonen. Og nye perspektiver på 22. juli, Facebook, olje, mangfold, rasisme og Oddvar Brå. Før samtalene vender seg mot Kina, klima og kunstig intelligens (AI). Hylland Eriksen forklarer også sin gradvise vandring fra anarkisme via Venstre og MDG og i mer rødgrønn retning.

Samtalene utvikler seg i takt med vår omskiftelige samtid og synliggjør en rød tråd i Hylland Eriksens mangfoldige liv og virke.»

Thomas Hylland Eriksen (f. 1962) er professor i sosialantropologi, tidligere redaktør av Samtiden og forfatter av utallige bøker på engelsk og norsk, deriblant Øyeblikkets tyranni. Rask og langsom tid i informasjonsalderen (2001), Storeulvsyndromet: Jakten på lykken i overflodssamfunnet (2008) og Søppel: avfall i en verden av bivirkninger (2011). Nettside: Engaging with the World

Dag Herbjørnsrud (f. 1971) er idéhistoriker, Aeon-skribent og initiativtager til Senter for global og komparativ idéhistorie (SGOKI). Tidligere journalist i Aftenposten og redaktør i Ny Tid. Herbjørnsrud har blant annet skrevet Blanke løgner, skitne sannheter (2002), Bragepris-nominerte Frykten for Amerika (2003) og Globalkunnskap. Renessanse for en ny opplysningstid (2016, 2. utg. 2018). Nettside: SGOKI

Guro Sibeko (f. 1975) er forfatter, samfunnsdebattant og SLAM!poet. Hun har vært aktivist nesten hele livet, og kjemper mot alle uttrykk for rasisme, homofobi, sexisme og misogyni. Nettside.

ISBN-nr til Gå inn i din tid: 9788282260947

Mer info: respublica.no/produkter/ga-inn-i-din-tid/ og respublica.no/dag-herbjornsrud/

LANSERING: Man. 28. oktober kl. 19. Kulturhuset, Oslo

Facebook-event: Påmelding her!

Utvalgte salgssteder

Gå inn i din tid kan kjøpes bl.a. her, inkludert forhåndsbestilling:

Norli: norli.no/ga-inn-i-din-tid-1

Adlibris: adlibris.com/no/bok/ga-inn-i-din-tid-9788282260947

Haugen bok: haugenbok.no/Generell-litteratur/Biografier-memoarer/Gå-inn-i-din-tid/I9788282260947

Platekompaniet: platekompaniet.no/bok/ga-inn-i-din-tid-thomas-hylland-eriksen-i-samtale-med-dag-herbjornsrud-dag-herbjornsrud/

INTERVJU

Stort intervju i Uniforum, Universitetet i Oslo sin nettavis, 24.10.2019:

BOKNETT

SHARE THIS: