Avkolonisering av akademia: Interkulturelt Museum (IKM) 3/9 kl. 18

Høsten 2019 starter et nytt konsept på Interkulturelt Museum (IKM) på Grønland i Oslo, nemlig den månedlige serien «Mat & Viten«.

Først ut er idéhistoriker Dag Herbjørnsrud, som 3. september kl. 18-20 forteller om «Avkolonisering av akademia» med et globalt perspektiv. Her kan du stille spørsmål og delta i diskusjon. Reservér plass og kjøp billett nå. Mer info: www.oslomuseum.no/mat-vitenutfyllendeprogram/

Gjestekokk: Pascal Belame, til vanlig på Åpent Bakeri

Meny: Haitisk kreolsk fritai – fritert geit og banan plantain!

Streetfood fra Haiti med gjestekokk Pascal Belame. På restaurant FRODIG.

Klikk her for Facebook-event!

Info fra IKM: «En tirsdag hver måned fra september til desember tilbyr vi faglig-kulinarisk påfyll: et populærvitenskapelig foredrag hvor man samtidig kan nyte en bedre middag på Frodig, Interkulturelt Museums nye kafé.

Gjennom høstens program får vi høre om globalkunnskap og avkolonisering av akademia, og hvordan kunnskapstradisjoner i ulike deler av verden har påvirket hverandre opp gjennom historien, og bidratt til å forme den verdenen vi alle er en del av.

Tirsdag 3. september kl. 18:
Avkolonisering av akademia ved Dag Herbjørnsrud
Debatten om “avkolonisering av akademia” tok av i 2015, da studenter ved Cape Town-universitetet fikk fjernet statuen av koloniherren Cecile Rhodes. Kravene om mer balanserte pensumfremstillinger har så spredt seg til Europa: SAIH og PRIO vakte oppstyr da de i fjor introduserte avkolonisering i Norge. Idéhistoriker Dag Herbjørnsrud vil gjennom bilder vise bakgrunnen for debattene, samt gi en global rundreise i en verden som er ikke helt som vi tror: Ny forskning avslører feilene ved Google Maps, gjengivelsen av antikken og utelatelsen av kvinnelige filosofer fra det Globale Sør. Bør avkolonisering bli pensum?

Meny: Kreolsk fritai. Streetfood fra Haiti (glutenfritt, vegetarisk alternativ)
Kjøp billett her: mestringsguiden.ticketco.events/no/nb/e/mat_og_viten__avkolonisering_av_akademia_vdag_herbjoernsrud

Bakgrunn:

Påfølgende foredrag i «Mat & Viten»


Tirsdag 15. oktober kl. 18:
Ikke lenger glemt – historien om innvandrerkvinnene ved Shazia Majid
Mer om arrangementet

Tirsdag 5. november kl. 18:
Det gamle Egypt i globalhistorien ved Anders Bettum
Mer om arrangementet

Tirsdag 3. desember kl. 18:
Hellas – «den vestlige sivilisasjonens vugge»: Om opprinnelsens myter og historiens tyngende arv ved Ageliki Lefkaditou

Mer om arrangementet

SHARE THIS: